MMA

Divizia MMA – RMMAF SERIES 9, primul eveniment de Arte Marțiale Mixte al anului 2016, va avea loc pe 29 Februarie în București, la Circul Globus și reprezintă prima competiție pe regulament de amator difuzată Live pe un canal de sport din România.

Evenimentul începe la ora 20:00 și constituie prima etapă de calificare pentru Campionatul Mondial de Arte Marțiale Mixte – 2016 ce va avea loc în Las Vegas, Statele Unite ale Americii.

Cei care doresc să participe la eveniment pot să achiziționeze biletele de pe www.eventim.ro

Mai multe informații despre eveniment, precum și regulamentul competiției se găsesc pe site-ul www.rmmaf.org.

Mixed Martial Arts (MMA) este un sport de contact și este văzut ca un stil inedit de practicare a artelor marțiale. Luptătorii MMA adoptă toate genurile de luptă, atât în picioare, cât și la sol și se folosesc de tehnici întâlnite în box, karate, jiu-jitsu, kickbox, wrestling și muay thai.

Deși la prima vedere pare un sport extrem de dur, riscurile la care se expun practicanții MMA sunt reduse.

Cele mai cunoscute competiții MMA sunt UFC, Bellator, KOTC, Strikeforce, iar majoritatea luptătorilor de top au semnat contracte exclusive cu UFC.

Cei mai apreciați sportivi internaționali din MMA sunt Randy Couture, Royce Gracie, Chuck Liddell, Anderson Silva, Georges St Pierre, BJ Penn și Fedor.

În România, începuturile MMA-ul ui sunt controversate, cert este că, primele competiții care se aseamănă cu identitatea formată după modelul UFC de-a lungul timpului au avut loc în 2008.

De atunci au existat cel puțin 5 promoții care au continuat cu organizarea galelor de MMA.

Luptătorii români care s-au remarcat în MMA sunt: Alexandru Lungu, Ion Pascu, Bunea Izidor, Tolea Ciumac, și mulți alții dar și luptători ce au făcut tranziția din galele de Kickboxing, precum Ionuț Atodiresei, Sebastian Ciobanu și Raul Catinas.

La nivel de amatori, prima cerere de recunoaștere oficială a acestei ramuri de sport a fost depusă  de Clubul Sportiv Agon la Ministerul Tineretului și Sportului în 2013 și urmează să fie soluționată până pe 8 martie 2016.

MMA-ul amator s-a dezvoltat foarte mult în ultimii 3 ani de zile, fiind organizate pe teritoriul României peste 10 competiții sub egidă Federației Internaționale de Arte Marțiale Mixte, seminarii și un curs internațional de arbitrii, participări la 3 campionate internaționale, dintre care două Mondiale și un European.

Ultima performanță la nivel internațional a fost o medalie de argint la Open-ul european din 2016, prin Raluca Dinescu, care a obținut după 3 zile de meciuri cea mai mare performanță la feminin. La oră actuală sunt peste 1000 de practicanți de Arte Marțiale Mixte-MMA pe teritoriul România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.