d93c2910bcf594ba767ec9b26b311740

Laibach, o controversată trupă de rock din Slovenia, a primit permisiunea de a susține două concerte în Coreea de Nord, fiind prima formație străină acceptată pe teritoriul nord coreean.

Site-ul oficial al trupei Laibach anunță că cele două concerte se vor desfășura pe 19 și 20 august la Conservatorul Kim Won Gyun din Phenian și că sunt disponibile câte 1.000 de bilete pentru fiecare eveniment.

Regizorul Morten Traavik, un occidental care a devenit apropiat al autorităților de la Phenian, face câteva precizări referitoare la legătura dintre formație și Coreea de Nord.

„Coreea de Nord este descrisă în Occident drept cea mai închisă ţară din lume, dar, de fapt, este o ţară mai deschisă către lumea din exterior decât o sugerează mass-media. Atât această ţară, cât şi grupul Laibach au fost consideraţi de unii ca nişte proscrişi fascişti. Adevărul e că ambii au fost prost înţeleşi”, a spus regizorul norvegian.

Laibach este o trupă de muzică experimentală, asociată cu genuri muzicale precum industrial şi neo-clasic și acuzată de extremism, deoarece membrii formației se îmbracă în uniforme militare pentru a realiza diferite scenete în timpul concertelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.