oprea 4

Viceprim-ministrul Gabriel Oprea, însoțit de ambasadorul României în SUA, George Maior, s-a întâlnit luni, 5 octombrie, cu procurorul general al SUA, Loretta Lynch, ocazie cu care s-a semnat Acordul dintre România și SUA privind intensificarea cooperării în prevenirea şi combaterea infracţiunilor grave, necesar pentru îndeplinirea condițiilor programului Visa Waiver.

În cadrul întâlnirii au fost abordate teme importante privind dezvoltarea Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI dintre România şi SUA, componenta privind justiția și statul de drept fiind elemente esențiale ale acestuia.

Gabriel Oprea a subliniat importanța și stadiul excelent al relațiilor bilaterale dintre România și Statele Unite ale Americii, punând accent pe domeniul securității regionale și transatlantice și pe cooperarea în domeniul justiției.

oprea 3

Cu această ocazie a fost semnat Acordul dintre România și SUA privind intensificarea cooperării în prevenirea şi combaterea infracţiunilor grave. „Prin încheierea acestui Acord, România îndeplinește încă un criteriu tehnic necesar pentru îndeplinirea condiţiilor Programului Visa Waiver, în procesul de liberalizare a acordării vizelor pentru cetățenii români care călătoresc în Statele Unite ale Americii” a declarat vicepremierul Gabriel Oprea.

Acordul va reglementa, pe baze juridice, cooperarea, prevenirea, descoperirea și investigarea infracțiunilor grave, a infracțiunilor de terorism și asigurarea schimbului de informații între autoritățile cu atribuții în acest domeniu din cele două țări.

Procurorul general al SUA, Loretta Lynch, a apreciat parteneriatul deosebit dintre cele două țări în domeniul justiției, mulțumind vicepremierului Gabriel Oprea pentru implicarea sa în realizarea acestei cooperări, precum și pentru contribuţia sa la semnarea acestui acord important pentru Statele Unite ale Americii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.