Înregistrarea electronică în Programul Diversity Visa al Statelor Unite va începe marţi, 4 octombrie 2016, la orele 19:00 (ora României). Va rămâne disponibilă numai până luni, 7 noiembrie 2016, la orele 19:00 (ora României).

Pentru a participa la programul din acest an, trebuie să accesaţi pagina de internet a Departamentului de Stat www.dvlottery.state.gov în cursul perioadei de înregistrare. Acolo veţi găsi formularul de participare (E-DV) şi informaţiile complete pentru a trimite cererea dumneavoastră de înregistrare.

Departamentul de Stat acceptă cereri de înregistrare NUMAI pe pagina de internet E-DV.  Îi încurajăm cu tărie pe cei care doresc să participe să îşi completeze şi să îşi trimită singuri cererile de participare. Participanţii pot alege ca altcineva să trimită cererea în numele lor, dar ar trebui să fie precauţi dacă persoana care se oferă să îi ajute încearcă să le ceară o taxă – reţineţi, formularul online este simplu şi NU SE PERCEPE NICI O TAXĂ pentru a participa. Fie că o persoană trimite o cerere de participare direct, sau un avocat, un prieten, sau o rudă îi oferă asistenţă, se poate trimite o singură cerere de participare în numele fiecărei persoane.

Este foarte important ca participanţii la program să îşi tipărească pagina de confirmare generată online şi să o păstreze până la data de 30 septembrie 2018.  Numărul unic de confirmare este singura modalitate de a verifica dacă o cerere de participare a fost selecţionată şi de a obţine informaţii despre solicitarea de viză şi despre programarea la interviu, dacă cererea fost selecţionată. Participanţii nu trebuie să permită altor persoane să le păstreze pagina de confirmare, ci să şi-o păstreze astfel încât să poată verifica independent situaţia cererii lor de participare. Vă atragem atenţia asupra unei noi cerinţe de a trimite o fotografie recentă, făcută în ultimele şase luni, fără să purtaţi ochelari. Cereri de participare însoţite de fotografii care au mai fost trimise cu cereri de participare în programele anterioare vor fi descalificate.

Începând cu data de 2 mai 2017, participanţii la programul DV-2018 îşi vor putea folosi numărul de confirmare pentru a verifica online pe Entrant Status Check, la adresa de internet www.dvlottery.state.gov , dacă cererea lor a fost selecţionată. Pe pagina Entrant Status Check participanţii selecţionaţi vor fi informaţi despre modalitatea de a solicita vize de imigrare DV pentru ei şi membrii de familie eligibili. Departamentul de Stat nu foloseşte poşta electronică (e-mail) pentru a îi înştiinţa pe participanţi că au fost selecţionaţi pentru programul Diversity Visa.  Informaţia este disponibilă NUMAI pe Entrant Status Check.  Nu daţi crezare nici unui e-mail care vă informează că aţi fost selecţionat să solicitaţi o viză în programul DV. Aceste e-mailuri înşelătoare sunt trimise de persoane de rea credinţă cu intenţia de a obţine sume de bani de la dumneavoastră. Dacă primiţi o astfel de înştiinţare, vă rugăm să o transmiteţi celei mai apropiate ambasade sau celui mai apropiat consulat SUA.  Vă rugăm să consultaţi pagina de internet www.usvisas.state.gov/dv/fraud pentru informaţii complete şi curente despre programul Diversity Visa, transmite Ambasada SUA într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.