Steinmeier

Ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier a făcut apel vineri la statele europene să înceteze cu învinuirile și să coopereze pentru a răspunde la criza imigranților care creează diviziuni profunde între liderii Uniunii Europene, relatează AFP.

„Europa nu are dreptul să fie divizată în fața unei astfel de provocări”, iar „învinuirile nu vor ajuta la rezolvarea acestei probleme,” a declarat ministrul, la sosirea la o reuniune cu omologii săi europeni la Luxemburg,

„Nu vom putea să ne îndeplinim misiunea dacă nu vom opri acuzele reciproce”, a adăugat Steinmeier, făcând apel la cele 28 de state membre ale UE să „treacă la un alt mod de cooperare”.

El a reamintit că Uniunea Europeană a cunoscut o criză fără precedent privind ajutorul financiar pentru Grecia în iunie și iulie.

„Provocarea cu care Uniunea Europeană se confruntă în legătură cu problema imigrației și a acestor refugiați tot mai numeroși pe zi ce trece este mai gravă” decât criza elenă, a atras el atenția.

Steinmeier a pledat pentru o „politică de azil europeană comună”, reamintind că el și omologii săi francez și italian, Laurent Fabius și Paolo Gentiloni, au înaintat o propunere în acest sens celorlalte state ale UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.