viktor-orban

Ungaria a început vineri dimineața construirea unui gard provizoriu la granița cu Croația și a desfășurat deja la frontieră sute de militari și de agenți de poliție pentru a stăvili afluxul de migranți, a anunțat premierul Viktor Orban, citat de MTI și de Reuters.

Viktor Orban a declarat la postul public de radio Kossuth că gardul urmează să aibă o lungime de 41 de kilometri și că „linia de apărare preliminară” va fi gata până la sfârșitul zilei. Câteva sute de militari și de polițiști au fost trimiși la granița ungaro-croată, a precizat premierul ungar.

„Trebuie să punem în aplicare aceleași măsuri precum cele de la granița sârbo-ungară.”, a menționat Orban, adăugând: „Știm cine a organizat atacul împotriva statului ungar dinspre teritoriul sârb”.

Pe de altă parte, ministrul de externe ungar Peter Szijjarto și omologul său sloven Karl Erjavec și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că autoritățile croate îi trimit pe migranți în Ungaria și Slovenia în loc să le ofere asistență.

Croația a închis joi „până la noi ordine” șapte din cele opt puncte de trecere a frontierei cu Serbia după pătrunderea masivă a migranților din Orientul Mijlociu aflați pe teritoriul țării vecine. Traficul este interzis la punctele de trecere a frontierei Tovarnik, Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Batina și Erdut.

Peste 11.000 de migranți au trecut în ultimele două zile granița croată venind din Serbia. Portalul de știri 24sata a relatat că, în pofida acestor măsuri, migranții continuă să intre în țară, traversând câmpurile.

Postul HTV a apreciat că acest flux continuu de migranți dovedește că poliția croată a scăpat situația de sub control.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.