aurescu

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a declarat, duminică seara, că nu s-a luat nicio decizie oficială privind cotele de refugiaţi, afirmând că România va lua o decizie privind cota de refugiaţi după ce Comisia Europeană va prezenta, pe 9 septembrie, un plan de soluţionare a actualei crize.

„După ce vom vedea planul Comisiei Europene, vom avea o discuţie foarte serioasă, într-un format interinstituţional, pentru că Ministerul de Externe nu are o competenţă excepţională în această chestiune. Şi este firesc că nu s-a luat încă o decizie, pentru că nu avem încă baza de discuţie. Această bază trebuie să fie analizată şi trebuie să vedem care este criteriul după care se va face o astfel de distribuţie între statele membre. Trebuie luată în considerare şi capacitatea statelor membre de a primi astfel de persoane, capacitatea de integrare a lor în societatea statului respectiv”, a declarat ministrul de externe Bogdan Aurescu, la Digi 24 TV.

Conform acestuia, la finalul acestei analize, „se va face un mandat solid, care să fie însuşit de toţi factorii de răspundere ai statului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.