refugiati29

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croația că la tranzitarea prin punctele de trecere a frontierelor cu Slovenia, Ungaria și Serbia pot să apară probleme, ca urmare a măsurilor suplimentare luate de autoritățile ungare și slovene de securizare la frontiera cu Croația, în contextul deplasării migranților pe rutele Croația-Ungaria și Croația-Slovenia.

La data de 20 octombrie 2015, circulaţia rutieră prin punctele secundare de trecere frontieră de la Miljana și Harmica (Croația-Slovenia) este blocată. Circulaţia rutieră prin principalele puncte de trecere a frontierei Croația-Slovenia, Croația-Ungaria și Croația-Serbia, precum și pe principalele autostrăzi și drumuri naționale din Croația se desfășoară în condiții normale.

Circulaţia feroviară pe direcţia Croația-Slovenia a fost suspendată, transportul realizându-se cu autobuze puse la dispoziție de către companiile feroviare, iar circulaţia feroviară pe ruta Croația-Ungaria rămâne în continuare suspendată.

Având în vedere dinamica situației din teren, se recomandă cetăţenilor români care doresc să se deplaseze în R. Croaţia să consulte paginile de Internet ale Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate – http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate – http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă  http://www.ccaa.hr şi www.mae.ro, pentru informaţii actualizate.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.