ponta_594e9a_59aff67b26_bd7e7010af_c73d0bd7ec

După ce Klaus Iohannis a declarat că premierul nu a avut mandat pentru a discuta deschiderea granițelor și ca a purtat doar o discuție de weekend la Sofia, Victor Ponta a avut un mesaj destul de dur la adresa presedintelui: „Klaus Iohannis merge la Bruxelles ca surda-n horă”.

„Domnul prim-ministru nu s-a consultat cu mine, s-a plimbat până la Sofia, s-a întâlnit cu alţi prim-miniştri, chestiune care este interesantă ca preocupare de weekend. Domnul Ponta nu a avut niciun mandat să angajeze România în vreun fel. Aceste declaraţii pe care le-a făcut sunt total neangajante pentru mine”, a declarat Klaus Iohannis.

Iată răspunsul lui Victor Ponta:

„Vreau să lămuresc populația României și pe cetățeanul Klaus care-i situația cu refugiații. Și anume, există o tendință pe plan european începută de Ungaria dar care poate continua și în cazul Sloveniei, Austria, Croația, Germania de a-și închide granițele. Datoria mea față de cetățenii României, că de asta sunt prim-ministru, am mers să discut cu principalii noștri parteneri pe plan regional, Bulgaria și Serbia, ca să avem o acțiune și o coordonare pe ce este cea mai mare provocare în acest moment. Eu vreau să mai stabilim un lucru, problema nu e ce spune domnul Iohannis, problema e că nu face nimic. Dumneavostră știți ce-a făcut dânsul ieri la Bruxelles? Restul colegilor prim-miniștri îmi spun că domnia sa merge la Bruxelles, știți cum zice românul, ca surda-n horă. Merge acolo, tace din gură, se întoarce și tace din gură. Și-atunci, obligația mea este să am grijă ca politicile noastre să fie eficiente și să fie și cunoscute pe plan european. Restul, povestea cu mandatul, dacă n-ar fi de râs ar fi de plâns. Sau invers. De fiecare dată domnul Băsescu îi întinde o capcană, domnul Iohannis – fiind doar arogant și nimic altceva – cade în capcană. Mandat să ce, să mă întâlnesc cu ceilalți prim-miniștri? Sunt vice-primar la Sibiu să-i cer mandat? Mă întâlnesc cu ceilalți prim-miniștri când cred eu că e bine, mai ales că mă întâlnesc pentru binele României. Cred că domnul Iohannis habar n-are ce-am vorbit noi la Sofia și e păcat, pentru că totuși e cetățean al României și ar fi trebuit să se informeze înainte. S-a dus ca surda la horă și cum s-a dus așa s-a și întors”, a transmis premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.