Valeriu Zgonea: PSD trebuie să se reideologizeze. Nu poți să fii om de stânga și să spui că ai zburat cu avionul privat

0

zgonea

PSD trebuie să se reideologizeze, consideră președintele executiv al Partidului Social Democrat , Valeriu Zgonea, în opinia căruia „nu poți să fii om de stânga și să spui că ai zburat cu avionul privat și că ai stat într-un hotel de cinci stele”.

„Partidele de stânga au niște elemente stabilite foarte clar, unul dintre ele fiind justiția socială, au câteva politici publice pe care le susțin și se uită cu foarte multă atenție la anumite dezechilibre care se creează în societate, astfel încât nimeni să nu fie eliminat de la șansa pe care o are în viață. Reideologizarea înseamnă adaptarea acestor politici publice și a procedurilor de selecție a resurselor umane care pun în aplicare aceste politici, adică oamenii pe care îi vedem în Parlament, în Consiliul local, în Consiliul județean, pe care îi vedem în guverne, astfel încât să înțeleagă menirea pe care o are ca om de stânga și atribuțiile pe care le are și în comportamentul pe care îl are cât timp este membru al partidului și dorește o funcție publică. Este o schimbare totală de atitudine și de manifestare. Nu poți să fii om de stânga și să îți pui poze pe Facebook și să spui că ai zburat cu avionul privat și că ai stat într-un hotel de cinci stele. Atunci poate că ești un om de stânga, dar poate că nu înțeleg eu bine ce înseamnă om de stânga”, a spus Zgonea, într-un interviu pentru DC News.El a adăugat că PSD trebuie să-și redefinească toate aceste politici publice în cadrul familei de stânga europene și să găsească instrumentele necesare pentru aplicarea lor.

În opinia sa, președintele Consiliului Național al PSD, Mihai Fifor, are obligația să găsească în departamente acele instrumente care să modernizeze partidul.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here