Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice are patru noi secretari de stat, la propunerea ministrului Muncii, Dragoș Pîslaru. Deciziile au fost semnate de prim-ministrul României, Dacian Cioloș, și au apărut în Monitorul Oficial.

Care sunt cele 4 numiri

ANDRA CRISTINA CROITORU, în funcția de președinte al Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, cu rang de secretar de stat

Andra Cristina Croitoru face parte din prima echipă formată în cadrul Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) – în anul 2005, ocupând, pe rând, mai multe posturi în structura organizatorică a instituției.

În tot acest timp, a participat la elaborarea și implementarea celor trei strategii naționale din domeniul egalității de șanse între femei și bărbați, adoptate până în prezent. În plus, a reprezentat instituția într-o serie de grupuri de tehnice și de coordonare de la nivelul Comisiei Europene, Institutului European pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați de la Vilnius, al Consiliul Europei și al altor structuri afiliate ONU.

De asemenea, în anul 2007, acesta a coordonat echipa Organismului Național de Implementare pentru Campania Uniunii Europene „Anul European al Egalității de Șanse pentru Toți„, în România.

Doamna Andra Croitoru a dobândit astfel expertiză în participarea femeilor pe piața muncii, reprezentarea și participarea acestora la procesul luării deciziilor, în eliminarea stereotipurilor și rolurilor de gen, concilierea vieții profesionale cu viața de familie și cea privată,  în prevenirea și combaterea violenței în familie și a violenței împotriva femeilor.

Andra Cristina Croitoru o înlocuiește pe doamna Ioana Cazacu, eliberată, începând de luni, 8 august, din funcția de președinte al ANES.

OANA ȚOIU, în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, coordonator al domeniului asistenței sociale, combaterea sărăciei și incluziunea socială, inclusiv a cetățenilor de etnie romă

Oana Țoiu s-a specializat în antreprenoriat social, antidiscriminare și reprezentarea tinerilor, având o experiență de peste 10 ani în lucrul direct în comunitățile dezavantajate, în special în cele de romi, dar și în ceea ce privește programele pentru dezvoltare și educație antreprenorială, integrare socială, antidiscriminare, accesul la oportunități al persoanelor defavorizate, intervenții culturale și integrarea tinerilor pe piața forței de muncă.

Licențiată în Comunicare a Universității București, doamna Țoiu a activat ca manager, expert și formator alături de organizații din domenii diverse, precum Mesteshukar ButiQ, Romano ButiQ, KCMC, United Nations Development Program, TVR, Active Watch și AIESEC.

A urmat, de asemenea, un stagiu de pregătire în incluziune socială și politici publice în Statele Unite ale Americii, fiind bursier German Marshall Fund în anul 2014, dar și la Aspen Institute Italia.

Mai mult, a fost inclusă de către Foreign Policy Romania în lista celor “101 de oameni care schimbă România” și desemnată Global Shaper în rețeaua World Economic Forum, între 2014 și 2015 coordonând reprezentanța din București a acestei organizații.

Doamna Oana Țoiu îl înlocuiește pe domnul Valeriu Nicolae, care și-a depus mandatul în urmă cu o săptămână.

VALENTIN MARIAN IONESCU, în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în domeniul asigurărilor sociale și politicilor de ocupare

Jurist de profesie, Valentin Marian Ionescu a fost președinte al Agenției Naționale pentru Privatizare, consilier prezidențial al președintelui României Emil Constantinescu (în perioada 5 septembrie – 5 decembrie 1997) și ministru al Privatizării, din decembrie 1997 până în 14 aprilie 1998.

Domnia sa deține un masterat în afaceri europene și management de proiect la Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babeș-Bolay din Cluj-Napoca și un doctorat în economie, din anul 2015, la Institutul Național de Cercetări Economice Costin C. Kirițescu.

În ultimii 10 ani, domnul Valentin Ionescu s-a focalizat pe training în managementul de proiect și, de asemenea, pe evaluări corporative și privatizare, pe elaborarea de planuri de restructurare ori dezvoltare corporativă pentru mai multe companii private și de stat.

Valentin Ionescu are experiență în elaborarea politicilor publice, în anii 1996, 2000 și 2004 fiind responsabil cu managementul, coordonarea și chiar redactarea unor capitole importante dintr-o serie de programe guvernamentale.

În calitate de secretar de stat şi mai apoi de ministru al Privatizării, domnul Ionescu a inițiat şi s-a implicat ulterior în elaborarea legislației leasing-ului, dar și a sistemului de franciză, a burselor de mărfuri, fondurilor cu capital de risc și a celor de garantare a creditelor.

De asemenea, domnul Valentin Ionescu a fost implicat, în calitate de consultant, în derularea mai multor proiecte cu finanțare internațională: PHARE, USAID, Grupul Băncii Mondiale, OECD etc.

Valentin M. Ionescu îl înlocuiește pe domnul Gabriel Lungu, eliberat din funcție, prin decizie a premierului.

IOLANDA MIHAELA STĂNILOIU, în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, pentru dialog social

Cu o bogată experiență în domeniul comunicării strategice, managementului și formării continue a adulților, Iolanda Mihaela Stăniloiu a participat constant, în calitate de manager, consultant, evaluator sau formator, în proiecte și programe ale unor organizații neguvernamentale, campanii de informare publică, training de resurse umane, programe de dezvoltare personală și coaching.

Intrată în presa românească în martie 1990, ca redactor al departamentului de emisiuni economice și de știință al Televiziunii Române, între 1996 și 1998 a realizat și prezentat emisiuni de dezbateri politice și la Pro TV, iar în anul 2011 la TVR Info.

Cariera Iolandei Stăniloiu s-a extins și în zona comunicării politice și guvernamentale, fiind purtător de cuvânt al guvernului României în anii 1991 și 1992, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, între 1992 și 1993, și purtător de cuvânt și consilier al miniștrilor muncii în perioada 2012 și 2014.

A studiat marketing și comunicare la Syracuse University, ca bursier Hubert H. Humphrey, și a făcut un stagiu de pregătire la departamentul de informații publice al Fondului Monetar Internațional, cu specializare în dialog social și relația cu sindicatele.

Membru fondator al Centrului pentru Jurnalism Independent, doamna Stăniloiu a condus departamentele de comunicare ale unor companii din sectorul privat, lucrând timp de 3 ani și la biroul din București al Băncii Mondiale, calitate în care a organizat consultări cu partenerii sociali pentru pregătirea Strategiei de Parteneriat de țară România-Banca Mondială 2009-2013.

Până la momentul numirii, doamna Iolanda Staniloiu a fost consilier al ministrului Dragoș Pîslaru și purtător de cuvânt al Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.