Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, le-a transmis românilor printr-un mesaj pe Facebook că nu candidează la alegerile parlamentare de anul acesta și că își dorește doar să finalizeze proiectele pe care le-a început în Guvernul Cioloș.

„Nu voi candida la aceste alegeri parlamentare. În destule rânduri am fost afiliat politic – de către alții – pe unde s-a putut. Au fost ziariști care m-au întrebat totuși și pe mine despre aceste zvonuri. Ei și-au făcut datoria în mod onest și le mulțumesc public pentru felul în care au ales să își facă meseria.

Am primit oferte onorante de la partide serioase si orientate către viitor si cred ca implicarea politica este importanta pentru consolidarea democrației si dezvoltarea tării. Si atunci ramane întrebarea de ce am luat decizia de a nu ma implica acum.

Celor care iși pun aceasta întrebare, si evident, opiniei publice le răspund că datoria mea este de a duce la bun sfârșit proiectele pe care le-am început la Ministerul Muncii. Mi-am asumat alături de premierul Cioloș și alături de colegii din Guvern misiunea de a reforma si a construi masuri si principii oneste, sustenabile și predictibile în politica de ocupare, salarială și în domeniul asistenței sociale. Avem nevoie de locuri de munca, de salarii decente, de servicii sociale. Nu de pomeni electorale.

E nevoie de o reformă fundamentală în aceste domenii ale Ministerului Muncii. Lucrăm intens la ea intr-o echipa formidabila și o vom livra.

Chiar dacă utilizarea excesivă a cuvântului „reformă” a dus la deprecierea semnificației acestuia, eu cred că a elabora – într-un timp totuși scurt – un set de masuri, instrumente si principii care să servească dezvoltării României pe termen mediu și lung înseamnă reformă în adevăratul sens al cuvântului. Asta este misiunea mea. Asta este misiunea Guvernului. Asta îmi doresc să fie misiunea viitorului Parlament al României.

Repet, nu voi candida la aceste alegeri parlamentare. Cu siguranță m-aș bucura însă să văd proiectele de la Ministerul Muncii continuate și puse în aplicare în interesul românilor”. a transmis ministrul.

Vă reamintim că Dragoș Pîslaru s-a aflat pe lista de preferințe a două partide care participă la alegeri: USR și PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.