anca_dragu_19474700

Ministrul Anca Dragu a susținut, marți, că Ministerul Finanțelor Publice nu ia în calcul modificarea programului „Prima Casă”.

Ministrul Finanțelor Publice a mai precizat că analizează posibilitatea redistribuirii plafoanelor existente de la băncile care mai au fonduri către cele care le-au epuizat, precum şi eficienţa acestui program de la lansare până în prezent.

„Nu luăm în calcul modificarea condiţiilor pentru ‘Prima Casă’. Sunt 280 de milioane (de lei – n. r.), disponibili în acest moment. Facem o analiză. Trebuie să identificăm dacă există sume disponibile la anumite bănci, să facem o redistribuire a acestora şi apoi vom decide ce se întâmplă cu cererile care există în acest moment la bănci”, a afirmat Dragu.

În opinia ministrului, este necesară şi o analiză a eficienţei acestui program, având în vedere că, din momentul demarării, în 2009, nu s-a realizat un astfel de studiu.

„În acest moment am invitat băncile, discutăm cu ele, pentru că dorim să avem o reacţie a lor cu privire la eficienţa acestui program. El a fost demarat în 2009 şi, până în prezent, nu s-a făcut o analiză a programului. Aceasta este faza în care discutăm cu toţi factorii implicaţi, să vedem şi noi ce efect a produs acest program în piaţă”, a explicat Anca Dragu.

Afirmaţiile ministrului vin în contextul în care au apărut informaţii conform cărora avansul pentru creditele „Prima Casă” urmează să crească la 15%, de la 5% în prezent. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.