Facebook, criticată pentru că a activat funcția „Safety Check” doar după atentatele de la Paris

0

safetycheck

Facebook a promis luni să își activeze funcția „Safety Check” mai des în timpul dezastrelor, în replică la criticile, tot mai numeroase, care acuză rețeaua de socializare că a permis activarea acestei funcții doar după atacurile de la Paris, informează Reuters.

Criticile survin după ce, în urma atacurilor teroriste de la Paris în care și-au pierdut viața 132 de persoane, milioane de utilizatori s-au folosit de această opțiune pusă la dispoziție de Facebook pentru a-și informa prietenii că se află în siguranță.

Cu toate acestea, alți utilizatori au criticat rețeaua de socializare pentru că nu a activat activat funcția și după alte atacuri — în special după atacurile cu bombă de la Beirut, soldate cu moartea a cel puțin 43 de persoane — deși funcția fusese lansată de Facebook în octombrie 2014.

„Mulți oameni au întrebat pe bună dreptate de ce am activat Security Check pentru Paris, dar nu și pentru atacurile din Beirut și din alte locuri”, a scris șeful Facebook, Mark Zuckerberg, pe contul său oficial. „Până ieri, politica noastră era de a nu activa Safety Check decât în cazul dezastrelor naturale. Tocmai am schimbat acest lucru și avem de gând să activăm Safety Check și pentru dezastrele produse de oameni”, a adăugat acesta.

 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here