Facebook Messenger lansează Group Calling

0

facebook

Facebook Messenger permite, începând de joi, realizarea convorbirilor audio cu mai mulți participanți.

Numită Group Calling, noua facilitate face posibilă participarea a maximum 50 de persoane la o convorbire audio realizată prin standardul VoIP (Voice over IP).

Legată de facilitatea existentă a grupurilor de chat, noua opțiune este ușor accesibilă și simplu de folosit. Orice grup existent sau nou creat va include un buton roșu care conține simbolul unui receptor. Apăsarea acestuia va iniția apelul și toate persoanele care fac parte din acel grup vor fi apelate simultan.

facebook-messenger-group-calls-feature.0.0

Nu este însă obligatorie apelarea tuturor persoanelor dintr-un grup. Înainte de inițierea apelului, utilizatorul are posibilitatea selectării manuale a celor care vor participa la convorbire.

Facebook Messenger, care a depășit recent pragul de 900 milioane de utilizatori, a început să ofere suport VoIP din iulie 2013. În 2015, Mark Zuckerber anunța deja că prin Messenger se realizează 10% din totalul convorbirilor VoIP.

Scopul celor de la Facebook în ceea ce privește Messenger este de a dezvolta o aplicație completă de comunicare, înlocuind în proces funcția de bază a unui telefon mobil și făcând derizoriu numărul de telefon.

În ceea ce privește zona de grupuri, Facebook Messenger oferă grupuri de chat și, acum, de convorbiri audio. Următorul pas este provocarea Skype prin lansarea funcției video chat pentru grupuri.

Facilitatea Group Calling va fi implementată treptat în următoarele 24 de ore și va fi disponibilă gratuit pe Android și iOS.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here