dieta 1

Dacă vrei să slăbeşti, trebuie să alegi cea mai eficientă dietă care să ofere cele mai bune rezultate. În toată nebunia dietelor, au căpătat reputație proastă și alimente care nu sunt atât de păcătoase, mai ales dacă sunt consumate cu moderație.

Noi vă prezentăm 5 alimente consistente care te pot ajuta să slăbești, conform doctorulzilei.ro:

Nucile. Nucile sunt bogate în grăsime, dar de bună calitate, care scade colestrolul rău și îl crește pe cel bun. Mai conțin și proteine și fibre care stabilizează nivelul zahărului din sânge.

„Desigur, veți câștiga ceva grăsimi dintr-un pumn de nuci, dar merită dacă vă ajută să stați departe de prăjituri, foietaje și dulciuri. Chiar și untul de arahide vă taie foamea și vă satisface pofta de dulce”, spune nutriționistul Corina Zugravu.

Brânzeturile. Mulți nutriționiști au tendința de a interdice brânzeturile în diete, însă studiile au arătat că organismul arde mai multe calorii când primește suficient calciu. Asta nu înseamnă că trebuie să luați suplimente. Uitați de brânzeturile sofisticate, cu mucegaiuri sau de burduf, pentru că gustul bun e dat și de grăsimi pe măsură.

Cumpărați doar iaurturi și lapte cu 1,5-1,8% grăsime, brânză dietetică sau telemea slabă.

Pastele. Decât să renunțați la delicioasele paste când țineți diete, înlocuiți-le cu varianta lor completă – pastele integrale și încercați să micșorați puțin porțiile.

Studii au dovedit că persoanele care mănâncă alimente integrale de câteva ori pe zi (pâine, cereale sau paste integrale) slăbesc mult mai frumos și mai armonios decât cei care fac eforturi să se abținĂ de la făinoase.

Alimentele integrale vă ajută să ardeți cu precădere grăsimea de pe abdomen.

Ouăle. Au fost mult timp considerate alimente nesănătoase, pentru că sunt bogate în colesterol care îngroașă vasele de sânge.

Depinde foarte mult de modul de preparare: cu cât este supus tratamentului termic, cu atât devine mai greu de digerat.

„Oul fiert tare e foarte bogat în proteine de cea mai bună calitate și bun la micul-dejun pentru că amână senzația de foame. Omleta sau ouăle ochiuri cad mai greu la stomac”, explică medicul nutriționist Lygia Alexandrescu.

Friptura de vită. Ani de zile, medicii au atras atenăia asupra consumului de carne roșie, care ar crește riscul de cancer. Însă friptura de vită în sânge nu este tocmai rea pentru talie. De fapt, o porăie de friptură de vită nu foarte groasă are aproape la fel de multe grăsimi saturate, adică “rele” ca pieptul de pui fără pieliță.

„La fel ca ouăle, carnea de vită e foarte bogată în proteine care satură. O porție ideală e de mărimea unui pachet de cărți de joc”, este sfatul nutriționistului Corina Zugravu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.