Vă recomandăm astăzi un desert delicios și sățios: chec cu banane și nuci. Se prepară foarte ușor, este gustos și cu certitudine va fi pe placul întregii familii. 

Chec cu banane și nuci

Ingrediente

4 banane;
3 ouă;
200 g unt;
250 g zahăr;
350 g făină;
o mână plină de nuci pisate;
un pliculeț praf de copt.

Mod de preparare

Mixați bine untul cu zahărul. Pisați bananele cu furculița, apoi tocați nucile grosier. Adăugați ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare, apoi restul ingredientelor și omogenizați compoziția.

Într-o tavă de chec sau cozonac, unsă cu ulei sau unt și tapetată cu făină, turnați compoziția.

Înainte de a băga tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, scuturați-o de câteva ori de ceva tare, ca tot aerul să iasă afară, și astfel checul dumnevoastră va crește uniform.

Dați tava la cuptor, la foc mediu timp de aproximativ o oră. Cu 15 minute înainte să-l scoateți din cuptor, puneți deasupra lui felii de banane.

Checul cu banane și nuci se lasă la răcit înainte să fie tăiat. Se poate servi cu zahăr pudră presărat sau cu nuci prăjite.

POFTĂ BUNĂ!

Sursa: culinar.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.