gorhiu

Copreședintele PNL Alina Gorghiu susține că parlamentarii social-democrați au votat pensiile speciale și îi acuză că abuzează de funcții și influență, subminând încrederea în Parlament.

„Parlamentarii PSD au votat pensiile speciale! Într-o perioadă în care cetățenii așteaptă o schimbare din partea partidelor politice, PSD abuzează în continuare de funcții și influență și își votează privilegii, subminând încrederea în Parlament și în puterea legii”, a scris marți seara pe Facebook Alina Gorghiu.

Plenul Camerei Deputaților și Senatului a adoptat, marți, cererea de reexaminare a președintelui pe proiectul legii privind pensiile parlamentarilor.

Proiectul, care este o modificare la Statutul deputaților și senatorilor, prevede că parlamentarii care îndeplinesc condițiile vârstei standard de pensionare au dreptul, la încetarea mandatului, la indemnizație pentru limită de vârstă, dacă nu sunt realeși pentru un nou mandat.

Parlamentarii vor primi o pensie specială, calculată în funcţie de numărul de mandate încheiate, însă în limita a cel mult trei. Pentru a beneficia de pensie, ei vor trebui să fi încheiat cel puţin un mandat complet.

Un parlamentar cu un mandat ar urma să primească o astfel de pensie de aproximativ 1.550 de lei, cel cu două mandate ar primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câştiga, în plus, aproximativ 4.600 de lei.

Parlamentarii liberali nu au participat la votul pe acest proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.