Alina Gorghiu, președintele PNL, a ajuns, miercuri dimineața, la Curtea Supremă, unde  a fost audiată ca martor în dosarul lui Mihail Vlasov, fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

„Sunt oricând disponibilă să dau orice lămuriri. Instanța va decide dacă declarația mea este hotărâtoare sau nu. Este un statutfiresc într-un stat de drept normal. În orice situație mă voi prezenta, indiferent unde voi fi citată”, declarat Alina Gorghiu.

Reamintim că Vlasov a fost trimis în judecată într-un dosar de corupţie, fiind acuzat de dare de mită pentru promovarea unui proiect de act normativ.

„Solicitarea a fost formulată în contextul demersurilor inculpatului de a influența adoptarea unui act normativ prin care Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) să poată prelua Oficiului Național al Registrului Comerțului. Scopul determinant al acestui demers legislativ îl reprezenta controlarea veniturilor obținute din activitatea desfășurată de Registrul Comerțului. În schimbul susținerii proiectului de lege, Vlasov i-a promis deputatului respectiv, la cererea acestuia, că îl va numi în funcția de arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă CCIR. În baza înțelegerii anterioare, Mihail Vlasov a pus pe ordinea de zi a ședinței din 6 martie 2013 a Colegiului de conducere al CCIR cererea deputatului de acordare a funcției de arbitru, a supus votului membrilor colegiului și a votat alături de aceștia numirea deputatului respectiv în funcția de arbitru în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă CCIR”, transmit procurorii în comunicatul DNA.

În urmă cu aproximativ un an de zile, Alina Gorghiu a precizat că este doar martor în acest dosar, însă nu a vrut să explice de ce nu a făcut publică vizita ei la DNA și citarea în acest dosar de corupție.

„Informațiile apărute în presă din rechizitoriul DNA demonstrează că nu am nicio calitate în dosarul Registrului Comerțului, alta decât aceea de martor. Cu această ocazie, propaganda PSD rămâne fără una dintre direcțiile de manipulare și dezinformare. Nu am nicio legătură cu vreo faptă imputată cuiva din acest dosar, am dat lămuriri în calitate de martor, ca unul dintre inițiatorii unui proiect legislativ. Sunt convinsă că insinuările vor continua însă. Pentru cei care se prefac că nu înțeleg, le explic, în avans, că, în orice sistem juridic, calitatea de martor nu are nimic incriminator, chiar dimpotrivă. Nu același lucru l-aș putea spune despre cei care sunt învinuiți pentru fapte de corupție, care refuză să dea declarații și pleacă în Turcia pentru a se opera. Orice altă interpretare cu privire la implicarea numelui meu în acest dosar este de natură a-mi prejudicia imaginea și voi acționa, ca orice om de bună credință, în justiție”, declara Alina Gorghiu la acel moment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.