zgoneaPreședintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea consideră că 1 Decembrie este un moment de mândrie națională, dar trebuie să fie și un bun prilej de analiză și reflecție, un moment al adevărului în care să demonstrăm că am înțeles lecțiile trecutului.

„1 Decembrie este un moment de mândrie națională dar trebuie să fie și un bun prilej de analiză și reflecție. Un moment al adevărului, în care să demonstrăm că am înțeles lecțiile trecutului și că le putem folosi pentru a construi un viitor mai bun pentru copiii noștri. Pentru a reuși acest lucru, este fundamental să lăsăm orgoliile deoparte și să ne raportăm la lucrurile care ne apropie mai mult decât la cele care ne despart. Să renunțăm la conflicte, negativism și mizele mici și să ne concentrăm pe acea formă de consens național care în ultimii 26 de ani ne-au adus aderarea la UE și NATO”, a scris Valeriu Zgonea pe pagina sa de Facebook.

Președintele Camerei Deputaților a precizat că este important ca „împreună să facem pași constructivi”, care să aducă echilibru în societate, pentru a putea genera un proiect de țară care să fie urmat indiferent de alternanța la putere a partidelor, un proiect care să reducă discrepanțele dintre diversele categorii sociale și să aducă prosperitate „pentru toți, nu doar pentru unii”.

„Un proiect care să pună pe primul loc educația, sănătatea și cultura, pentru că acestea sunt resorturile care fac o națiune mai puternică și mai pregătită să înfrunte obstacolele istoriei. Un proiect care să îi încurajeze pe cei care deja trăiesc după standarde occidentale să se dezvolte în continuare, dar care să îi includă și pe cei fără posibilități, pe cei care nu au canalizare, apă curentă sau asfalt. Și, în sfârșit, un proiect care să oprească exodul tuturor oamenilor valoroși și să îi motiveze să rămână aici, în România. În 2018 aniversăm o sută de ani de la Marea Unire și nu avem dreptul să lăsăm să treacă acest moment sau să ne prindă nepregătiți, ca de multe alte ori. De aceea, în timpul care ne-a mai rămas până atunci, este fundamental să lăsăm ambițiile personale deoparte și să facem echipă pentru un plan coerent de țară, care să întărească profilul, imaginea și influența României în regiune, în Europa și în lume”, a mai menționat Valeriu Zgonea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.