migdale

Anumite alimente sunt atât de bogate în vitamine şi minerale încât este indicat să nu ne lipsească din alimentaţie. În sezonul rece, o alimentaţie corectă, cu mulţi nutrienţi, ne va creşte imunitatea.

Iată ce alimente putem consuma mai des iarna, pentru a avea vitalitate, energie şi anticorpi:

Migdalele – Dacă vei consuma zilnic o mâna de migdale ţi-ai asigurat doza optimă de vitamina E, un puternic antioxidant. Studiile au demonstrat că o carenţă din această vitamină poate cauza mari probleme în sistemul imunitar. Consumul de vitamina E este benefic şi pentru păr şi piele, care sunt protejate în sezonul rece şi devin mătăsoase.

Nucile – Mănâncă des nuci în sezonul rece, pentru că ele vor ţine departe infecţiile şi vor stimula activitatea cerebrală. Nucile sunt excelente pentru sănătate, graţie conţinutului bogat în Omega 3 şi în polifenoli, care au acţiune antiinflamatoare.

Datorită substanţelor nutritive pe care le conţin, nucile combat cancerul, protejează inima şi vasele sangvine şi măresc rezistenţa organismului la infecţii. Specialiştii recomandă să fie consumate 7 nuci pe zi.

Chimen negru – Dacă nu ştiai, uleiul de chimen este un excelent imunostimulator, are o acţiune antistaminică şi antialergică. Se poate consuma dimineaţa, pe nemâncate, sau se pot prepara diverse salate cu acest ulei minune.

Chimenul negru este recomandat pentru stimularea metabolismului şi pentru a contribui la refacerea organismului după stări de oboseală sau letargie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.