ginger tea

S-au întors ninsorile şi, odată cu ele, răceala şi gripa. Cum le combatem? Cu o cană de ceai cald pe zi. 

Cele mai indicate infuzii de plante folosite în cazul răcelii sunt:

Ceaiul de ghimbir poate fi aliatul tău în lupta cu bronșita. Se consumă cu miere și suc de lămâie. De asemenea, dacă ai luat câteva kilograme în perioada sărbătorilor te poate ajuta să le topești.

Ceaiul de tei are efect de calmare

O infuzie caldă de tei are efecte diuretice, ajutând la eliminarea toxinelor din organism. Astfel, răceala sau gripa deja instalate pot fi înlăturate mai uşor. Mai mult, calmează şi relaxează. Pentru prepararea infuziei se foloseşte o lingură de flori la o cană de apă. Se beau trei căni de ceai pe zi în caz de indigestie, stres, dureri de cap, anxietate.

Ceaiul verde grăbeşte vindecarea

Numai bun de savurat, ceaiul verde nu ajută doar la topirea grăsimilor. Datorită antioxidanţilor conţinuţi, ceaiul verde grăbeşte recuperarea după o răceală sau gripă, previne apariţia reacţiilor alergice.

Pătlagina te scapă de tuse

Dacă afecţiunea a apărut deja, atunci trebuie să folosim antitusive, cum ar fi: nalba-mare, potbalul, pătlagina. Putem să le preparăm ca şi infuzii, folosind o lingură de frunze de plantă, la o cană de apă clocotită. Se îndulceşte şi se beau 2 căni treptat în cursul unei zile. Plantele pot fi folosite separat sau un amestec în părţi egale.

Ceaiul de busuioc ajută organismul să învingă boala. Se recomandă atât în timpul răcelilor, cât și în crizele de ulcer. Are efect antiinflamator, scade febra și calmează durerea de gat.

Ceaiul de mușetel te scapă de insomnie, dar face minuni și în tratarea unei răceli rebele. În plus, poate fi folosit cu succes și în cosmetică pentru că stopează acneea și iritațiile feței.

Ceaiul de soc elimină toxinele din organism, dar poate fi util și dacă te simți răpus de o răceala de sezon. Ba mai mult, poate vindeca și sinuzita.

Ceaiul de cimbru face minuni pentru sistemul respirator. El tratează astmul, bronșita și stimulează sistemul nervos. Dacă îl consumi frecvent, stările de melancolie devin istorie.

Ceaiul de coji din ceapă poate fi socotit un adevărat elixir minune. Faimoasa băutură, care se obține din două cepe ce se fierb cu tot cu coajă în 1,5 litri de apă, alungă răceala și durerile de cap, previne infarctul, tromboza și accidentul vascular.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.