iohannis - ponta - basescu

„Băsescu dispune și Iohannis execută? O să vedem”, a scris premierul Ponta pe contul său de Facebook, după ce Traian Băsescu a transmis opiniei publice că președintele Iohannis a greșit când a crezut că PNL poate ajunge la guvernare fără o majoritate stabilă.

De asemenea, Băsescu i-a recomandat actualului președinte să cheme partidele puterii la consultări pentru a le cere o nouă propunere de prim-ministru.

„Cred că președintele greșește. După ce a văzut că această majoritate este betonată în Parlament, trebuie să ia notă despre faptul că partidul dânsului nu poate ajunge la guvernare, pentru că nu are majoritate în Parlament. I-aș chema la consultări și le-aș cere să-mi facă o nouă propunere pentru prim-ministru. Ar fi și ca pas politic, ar dovedi și maturitatea președintelui care vrea să îndepărteze dificultatea în care se află România, având un prim-ministru trimis în judecată. În acest moment pasul care este de făcut este invitarea la Cotroceni, în primul rând a coaliției, care s-a dovedit acum 48 de ore că are o majoritate confortabilă în Parlament, și le-aș spune: ‘Domnilor, suntem de acord că România are un prejudiciu uriaș cu un prim-ministru trimis în judecată pentru corupție?’ N-ar avea cine să spună ‘nu ne aduce prejudicii’, pentru că pe Victor Ponta nu-l mai primește nimeni nicăieri. Și, în aceste condiții, aș spune: ‘Bun, suntem de acord că avem această problemă de credibilitate pentru România într-o perioadă foarte tulbure, deci facem o propunere pentru funcția de prim-ministru și semnez decretul. Aș face acest pas dacă aș fi la Cotroceni”. a precizat Băsescu într-un interviu la Adevărul Live.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.