Președintele României, Klaus Iohannis, a avut o reuniune de lucru cu o echipă guvernamentală, condusă de Prim-ministrul Dacian Cioloș, pe tema pregătirilor României pentru negocierea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

În urma discuțiilor detaliate despre implicațiile pe care Brexit le are pentru România, s-a agreat desemnarea, în scurt timp, a unui responsabil la nivel guvernamental, care să gestioneze această problematică, persoană care va coordona o echipă de experți special desemnată în acest scop.

Plecând de la demersurile deja întreprinse de autoritățile române, responsabilul desemnat va avea ca sarcină centralizarea și prelucrarea analizelor și evaluărilor făcute la nivel sectorial, cu privire la acest proces. De asemenea, având în vedere pozițiile asumate de România cu privire la Brexit, vor fi elaborate propuneri de linii directoare în desfășurarea negocierilor privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

De asemenea, în cadrul întâlnirii au fost discutate și elemente privind viziunea României referitoare la procesul de reformare a Uniunii Europene, în contextul Brexit.

S-a convenit că, având în vedere opțiunea fundamentală a României de sprijin pentru continuarea integrării europene, autoritățile române să fie pregătite să prezinte propuneri în cadrul procesului de reflecție care se desfășoară în prezent la nivel european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.