walk-car_070815_01

Japonezii au inventat recent poate cel mai interesant skateboard posibil. Se numește “WalkCar”, e pe baterii și încape lejer într-o geantă de laptop. E răspunsul unui inginer la hoverboard-ul lăudat atât de mult în ultima vreme de Lexus.

Transportorul, realizat de Kuniako Saito, are cam aceeași dimensiune cu a unui laptop și se mișca la fel ca un Segway. Îți poți schimba direcția în funcție de cum îți distribui greutatea de pe un picior pe altul. Ca și în cazul unui skateboard, este nevoie probabil de ceva timp până să înveți să îți ții echilibrul pe el.

“Ideea mi-a venit după ce m-am gândit ce fel de gadget as putea folosi pentru transport, pe care să îl pot purta totodata mereu cu mine, într-o geantă. Un prieten mi-a cerut să-i fac un asemenea transportor”, a povestit Kuniako Saito, inventatorul WalkCar.

Întreg corpul mini-skateboardului electric e realizat din aluminiu, iar cele patru roți sunt alimentate de baterii LitiuIon.

WalkCar arată și se mișcă incredibil. El poate urca pante cu inclinație mare, se poate descurca foarte ușor printre obstacole. Nici gropile sau terenul denivelat nu îi pun mari probleme.

Momentan e doar în stadiul de concept, WalkCar va putea fi disponibil abia de anul viitor, din primăvară. Kuniako Saito vrea să înceapă o campanie de crowdfunding pe Kickstarter. Cei care vor face precomenzi pentru skate-ul electric îl vor putea cumpăra pentru 733 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.