NASA va lansa o sondă spațială pentru a studia un asteroid care ar putea în viitor să lovească planeta noastră, cu efecte zdrobitoare, potrivit news.com.au.

Asteroidul, denumit Bennu, intersectează orbita Pământului la fiecare 6 ani, iar oamenii de știință au constatat că trece din ce în ce mai aproape de planeta noastră, după descoperirea sa, în 1999, potrivit unui material publicat de New York Post.

În anul 2135, Bennu va trece printre Pământ și Lună, anunță publicația Sunday Times. Cu ocazia acestei treceri, gravitația Pământului ar putea să-i modifice orbita lui Bennu, „având potențialul de a pune acest asteroid pe o traiectorie incidentă cu Terra, mai târziu, în cursul acelui secol”, conform profesorului Dante Lauretta de la Universitatea din Arizona.

Bennu are diametrul de aproximativ 487 de metri și se deplasează pe o orbită în jurul Soarelui cu viteza medie de 101.000 km/h. Riscul unui impact cu Pământul este mic, dar totuși nu poate fi ignorat. Dacă un astfel de eveniment s-ar produce, el ar fi echivalent cu detonarea a 3 miliarde de tone de explozibili, o explozie de 200 de ori mai puternică decât cea a bombei atomice de la Hiroshima.

În aceste condiții, NASA vizează lansarea sondei Osiris-Rex spre asteroidul Bennu în luna septembrie, mai notează news.com.au.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.