mars

Agenția aerospațială americană, NASA, a anunțat luni că a găsit „cele mai solide dovezi” de până acum privind existența apei pe planeta Marte, informează EFE și AFP.

Cercetători ai NASA afirmă, într-un studiu publicat în revista Geoscience, că au găsit semne care indică prezenţa unor săruri minerale hidratate ce nu se pot forma fără prezenţa apei.

Conform co-autorilor studiului, momentan au fost descoperite doar urmele lăsate de râuri care curg în timpul verii, dar se usucă în lunile când temperaturile scad.

Astrofizicienii au emis de mult timp ipoteza că aceste urme care apar sezonier pe Marte ar putea fi formate de scurgeri alcătuite din soluţii sărate.

Încă din 2011 specialiştii de la NASA anunţau că au descoperit pentru prima dată urme ce ar putea dovedi prezenţa apei în stare lichidă pe Marte, o descoperire care ar oferi noi perspective pentru explorarea planetei roşii şi pentru organizarea unor expediţii cu echipaj uman.

Totodată, la începutul anului, NASA a prezentat dovezi ale existenţei unui ocean care a acoperit jumătate din emisfera nordică a planetei Marte în trecutul foarte îndepărtat.

Conform The New York Times, această descoperire istorică face ca şansele de a găsi viaţă pe Marte să crească considerabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.