2010_12_15_22198_rsz

Traian Băsescu a criticat inconsecvența membrilor Partidului Național Liberal și a precizat că Iohannis a luat o decizie bună atunci când a retrimis Codul Fiscal în Parlament.

„Aici oamenii ăştia sunt de un ridicol total, mi-aduc aminte când îi săreau în cap lui Victor Ponta că nu-i bine reducere de la 24 la 20 la TVA, ci trebuie de la 24 la 19, să facă dreptate. Pân’ la urmă, Ponta a coborât la mintea lor şi le-a dat 19 la TVA în Codul Fiscal. Au votat în unanimitate Codul Fiscal, iar acum liberalii s-au răsucit, cu ce argumente oare şi care-i seriozitatea? PNL este un partid moluscă, care îşi agită coloana vertebrală în funcţie de curentul, vântul care bate de la Cotroceni sau de oriunde. În locul lor, mi-aş fi menţinut punctul de vedere, pentru că au şi cerut să se reducă la 19% şi rămânea să-şi asume pe urmă, la buget, prostia pe care au votat-o. Mai aveau şansa să-şi corecteze prostia la bugetul de stat pentru anul 2016″, a spus Traian Băsescu.

Acesta a mai precizat că președintele Iohannis a procedat corect trimiţând Codul Fiscal înapoi în Parlament pentru o revizuire.

„Nu pot să nu fiu corect – mi se pare reducerea de TVA prea abruptă şi că o reducere ponderată, urmărind efectele, este soluţia. Din acest punct de vedere, preşedintele Iohannis a procedat corect, cei care n-au procedat corect au fost PNL-iştii care puteau să corecteze lucrurile odată cu bugetul de stat, pentru că legea, Codul Fiscal nu intra în vigoare acum şi puteau să introducă un amendament de amânare a reducerii cu 5 procente a TVA, îl reduceau cu 2, cu 1, cu 3, odată cu legea bugetului de stat. Deci cred că preşedintele Iohannis a procedat corect trimiţând Codul înapoi, în primul rând a generat o dezbatere, în sfârşit este o dezbatere consistentă făcută de economişti cu abordări diferite, dar eu vă garantez un lucru, fără să fiu economist – orice creştere exagerată bazată pe consum duce la colaps. România nu poate susţine acum o creştere economică mai mare de 3,5-4 procente, o creştere de 7-8 procente cum atinsesem în 2008 nu este decât vestitorul colapsului care urmează”, a concluzionat fostul șef al statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.