Traian-Basescu-pag-7

Traian Băsescu a declarat, joi, că până în 10 octombrie se va înscrie în PMP, menţionând că vrea să creeze „un partid nou, care să nu fi fost implicat în toate compromisurile perioadei de tranziţie”. Întrebat despre posibilitatea unei candidaturi la Primăria Capitalei, el a răspuns că nu spune „nici nu, nici da”, susținând că în politică „de multe ori trebuie să faci ce trebuie”.

Traian Băsescu a fost întrebat, într-un interviu la Adevărul Live, dacă va fi preşedintele PMP.

„Nu ştiu. Va trebui să găsim o formulă. Cert este că până pe 10 octombrie mă voi înscrie în Partidul Mişcarea Populară, aici nu mai există dubii”, a răspuns Băsescu, menționând că un Congres al formaţiunii politice este programat pentru 24 octombrie.

Traian Băsescu a mai precizat că obiectivul său este este acela de a construi un partid nou.

„Eu nu am luat decizia de a fi preşedintele partidului, pentru că obiectivul meu este să construiesc un partid, plecând de la experienţa pe care o am, ceea ce nu înseamnă că neapărat trebuie să fiu autoritatea executivă zero a partidului, este suficientă şi autoritatea politică pe care o am”, a adăugat fostul șef al statului.

Traian Băsescu a susținut că doreşte să creeze o a treia forţă politică, un partid nou.

„Vreau s-o creez, a treia forţă politică, un partid nou, care să nu fi fost implicat în toate compromisurile perioadei de tranziţie şi de aceea sunt şi reticent în a mă aşeza în poziţia de numărul unu, că ce semnal de partid nou dai când te aşezi într-o poziţie executivă de prim rang într-un partid. Va trebui să găsim o formulă, care eu sper că va fi găsită. Cert este însă că vreau să transfer acestui partid toată experinţa mea”, a menţionat fostul președinte.

Întrebat dacă PMP va avea un candidat pentru Primăria Capitalei, fostul preşedinte a răspuns că în mod cert formaţiunea va avea candidat, însă problema este să se găsească unul „cu şanse”.

Chestionat asupra posibilităţii ca el să se înscrie într-o astfel de competiţie, Băsescu nu a dat un răspuns tranşant.

„Nu spun nici nu, nici da. (…) Abia construim un partid, vedem pe urmă”, a răspuns Traian Băsescu.

Traian Băsescu a fost solicitat să precizeze dacă i s-ar părea o soluţie bună ca, după ce a fost preşedinte 10 ani, să candideze din nou la Primărie.

„Nu. Dacă vreţi să fiu foarte sincer, nu mi se pare că cineva care a fost preşedintele României mai intră într-o competiţie locală. Însă mai este un mare adevăr: în politică nu faci întodeauna ce vrei, de multe ori trebuie să faci ce trebuie. Vedem”, a susținut fostul șef al statului, Traian Băsescu.

3 COMENTARII

  1. Un partid nou cu oameni vechi…hai ca ai zis-o marinarule !! Cu tine nimeni nu are sanse in alegeri ! Ce distractie o sa fie daca vrei iar la primarie ?? Mai ai nevoie de ceva case ?? Sau vrei sa termini toti maidanezii , doar au mai ramas cativa de cand ai fost primar :)) !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.