traian-basescu2 (1)

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune, referitor la aducerea în România a lui Mohammad Munaf, că epopeea răpirii ziariştilor din 2005 în Irak ”pare să se fi terminat”, adăugând că şi-a dorit mult să se întâmple aşa pentru că a tratat răpirea jurnaliştilor ”ca pe un atentat la siguranţa naţională”.

”Bine ai venit, Mohammad Munaf! În sfârşit, epopeea răpirii ziariştilor din 2005 în Irak pare, repet, pare să se fi terminat”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Fostul președinte precizează că ”Omar Hayssam, cu cetăţenie română şi siriană, principalul organizator al răpirii, a fost recuperat în 2013 şi adus în ţară pentru a-şi ispăşi condamnarea de 20 ani de închisoare pentru terorism dată în 2007 de ICCJ”.

”Astăzi şi cetăţeanul american şi irakian Mohammad Munaf, complicele lui Omar Haysam, a fost adus în ţară pentru a ispăşi condamnarea la 10 ani de închisoare dată de Curtea de Apel Bucureşti în 2007 (bagă mare, Abraham)”, continuă el.

Băsescu a mai spus că şi-a dorit mult să se întâmple astfel, pentru că a tratat răpirea celor trei jurnalişti ca pe un atentat la siguranţa naţională.

”Mi-am dorit mult să se întâmple aşa, pentru că am tratat răpirea celor trei jurnalişti ca pe un atentat la siguranţa naţională”, a scris acesta.

Mohammad Munaf, condamnat definitiv, în anul 2008, la zece ani de închisoare în dosarul răpirii celor trei jurnalişti români în Irak (Marie Jeanne Ion, Ovidiu Ohanesian şi Sorin Mişcoci), a fost adus, joi, în România şi se află în prezent în custodia Poliţiei Române, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.