basescu-la-cotroceni

Fostul șef al statului Traian Băsescu a fost audiat, joi dimineaţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, într-un dosar în care în anul 2007 a fost reclamat de o persoană că nu şi-a ţinut promisiunea de a demisiona, aşa cum afirmase.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut instanţei supreme confirmarea redeschiderii urmăririi penale într-un dosar în care un bărbat din Craiova, Ioan Şerb, l-a reclamat pe Traian Băsescu în 2007 pentru declaraţii privind o eventuală demisie a sa.

Fostul președinte Traian Băsescu a spus, la finalul şedinţei de judecată, că este vorba despre un cetăţean care a făcut o reclamaţie pentru că în 2007 a afirmat că va demisiona în cinci minute şi nu s-a ţinut de cuvânt.

„A fost o declaraţie verbală asupra căreia am revenit imediat după votul dat în Parlament (…) Parchetul îmi face un program extrem de alert. Nu e o fericire, dar mă voi supune oricărei chemări”, a afirmat Traian Băsescu.

Întrebat dacă el crede că instanţa va confirma redeschiderea urmării penale în acest dosar, Traian Băsescu a precizat că „orice este posibil”.

Fostul preşedinte a ținut să menționeze că nu îi este teamă de nimic şi a adăugat că este posibil ca şi în zilele următoare să mai fie chemat în instanţă.

„E un lucru în forţă, aleargă agenţii procedurali să mă caute să îmi dea citaţie pentru a doua zi”, a declarat Traian Băsescu, precizând că pentru termenul de joi a primit citaţia cu o zi în urmă, la ora 16:30.

Fostul preşedinte, care ar urma să îşi anunţe în aceste zile înscriere în PMP, declara, miercuri, că dosarele în care este implicat nu îi afectează planurile politice pentru că ştie că nu a încălcat legea.

Până acum, Traian Băsescu este implicat în trei dosare penale: dosarul răpirii jurnaliştilor români, dosarul Casa Mihăileanu şi dosarul de şantaj deschis ca urmare a plângerii penale depuse de senatorul PSD Gabriela Vrânceanu Firea, în care Băsescu a cerut mediere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.