constitutia_romaniei_10445200

Pe 13 iulie 1866 a fost promulgată Constituţia României, alcătuită după modelul celei belgiene, rămasă în vigoare, cu unele revizuiri şi modificări, până în 1923.

1878 – s-a încheiat Congresul de la Berlin, convocat de marile puteri, nemulţumite de prevederile Tratatului de la San Stefano, congres în urma căruia a fost recunoscută independenţa României

1879 – reprezentanţii Austro-Ungariei, Franţei, Germaniei, Italiei, Marii Britanii, Rusiei şi Imperiului Otoman au semnat Tratatul de la Berlin, prin care părţile contractante recunoşteau independenţa României, cu condiţia acceptării de către aceasta a încorporării Sudului Basarabiei la Imperiul ţarist.

1886 – s-a născut Maria Ventura, celebritate a Comediei Franceze, unde a jucat începând din 1919. A fost directoare a teatrului bucureştean care avea să-i poarte multă vreme numele.

1973 – a murit compozitorul şi pedagogul Marţian Negrea.

2000 – guvernul a decis divizarea CONEL în patru societăţi: Transelectrica, Termoelectrica, Hidroelectrica şi Electrica.

2010 – a încetat din viaţă George Steinbrenner, proprietarul uneia dintre cele mai celebre echipe de baseball din SUA, New York Yankees. El a fost una dintre personalităţile cele mai puternice şi mai bogate din sportul american.

2011 – a încetat din viaţă compozitorul Cornel Fugaru; a fost liderul formaţiei rock româneşti Sincron, ale cărei cele mai cunoscute piese compuse sunt „Dau viaţa mea pentru o iubire”, „Nu sunt sclavul tău”, „Eu nu mai sunt cel de ieri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.