samsung-tizen-z

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co a lansat al doilea smartphone care utilizează sistemul său de operare Tizen, în încercarea de a oferi o alternativă la sistemul Android, dezvoltat de Google, conform Reuters.

Conform Samsung, noul telefon, denumit Z3, va fi comercializat în India începând din data de 21 octombrie, la un preț de 8.490 rupi (130,43 dolari).

Deși este mai scump decât predecesorul Z1, care costă 5.700 de rupi (92 de dolari), noul telefon Samsung Z3 dispune de un procesor quad-core 1,3 GHz, cuplat cu 1 GB de RAM, un ecran Super AMOLED 5 inchi cu o rezoluție de 720p, o cameră foto dorsală de 8MP și una frontală de 5MP, o memorie flash de 8 GB extensibilă via MicroSD și o baterie de 2.600 mAh.

Samsung-Z3-Price-India

Prețul ar putea să-i atragă pe cumpărători de pe piețe cum este India unde rata de penetrare a smartphone-urilor este relativ scăzută.

Firma de cercetare de piață Counterpoint susține că precedentul Z1 a fost cel mai vândut smartphone marca Samsung de pe piața din India în al doilea trimestru al acestui an, tocmai datorită prețului său redus.

Cel mai mare producător mondial de smartphone vrea să-și reducă dependența de Google Inc, al cărui sistem de operare Android este utilizat de Galaxy, cele mai performante smartphone-uri produse de Samsung.

Grupul sud-coreean intenționează să lanseze în acest an și alte produse care utilizează sistemul de operare Tizen precum ceasul inteligent Gear S2 și o serie de televizoare din gama premium.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.