np6849511a27762814

Apple a lansat miercuri seara, în cadrul unui eveniment organizat la San Francisco, noi versiuni ale produselor companiei, respectiv două noi iPhone-uri, o tabletă iPad Pro cu ecran de 12,9 inci şi un Apple TV compatibil cu sistemul Siri, informează MarketWatch.

Noul iPhone 6S, cu un ecran de 4,7 inci, şi iPhone 6S Plus, cu ecran de 5,5 inci, sunt prevăzute cu tehnologia Apple 3D Touch. O versiune anterioară este cunoscută ca Force Touch pe dispozitivele Apple Watch, care oferă o funcţionalitate variată bazată pe cât de ferm este presat ecranul.
lk

Telefoanele sunt echipate cu cipuri A9 de 64 de biţi, o funcţie îmbunătăţită de citire a amprentei Touch ID pentru Apple Pay, precum şi cu o cameră foto posterioară de 12 megapixeli, care captează cu 50% mai mulţi pixeli decât predecesoarea sa.

iPhone 6S va fi comercializat la un preţ de 199 de dolari în cazul contractelor cu un operator de telefonie, iar iPhone 6S Plus la 299 de dolari. Preţurile modelelor vechi vor fi reduse cu 100 de dolari.

O altă funcţie nouă pentru iPhone este „Live Photos”, prin care fotografiile încep să se mişte ca şi când ar fi video, atunci când utilizatorul apasă ecranul timp de câteva secunde.

Apple a mai avut câteva surprize pregătite.

iPad Pro – Apple a prezentat miercuri şi cea mai mare tabletă produsă până acum, iPad Pro, ţintind piaţa office. Tableta, cu ecran de 12,9 inci, funcţionează cu softuri profesionale Microsoft şi Adobe Systems.

2C1EE44500000578-3228046-Apple_s_new_iPad_range_revealed_today-a-14_1441831489488

Preţul iPad Pro porneşte de la 799 de dolari şi ajunge la 1.000 de dolari în cazul modelelor cu capacitate mai mare de stocare.

Compania va mai oferi două accesorii pentru tabletă, Apple Pencil şi o nouă tastatură care se ataşează la iPad Pro la fel ca în cazul tastaturii pentru tableta Surface a Microsoft. Apple Pencil va avea un preţ de 99 de dolari, iar tastatura de 199 de dolari.

Apple TV – Versiunea nouă a Apple TV, disponibilă de la sfârşitul lunii octombrie, va fi compatibilă cu Siri şi va avea o mică telecomandă pentru senzorii de mişcare. Siri interacţionează cu subsolul ecranului la comanda utilizatorului. Siri va putea efectua căutări în aplicaţiile video, între care Hulu, HBO, Netflix şi Showtime, pentru găsirea programelor de vizionat. Dispozitivul permite utilizatorilor să joace jocuri video.

Noul Apple TV va fi comercializat cu preţuri cuprinse între 149 de dolari şi 199 de dolari, în funcţie de nivelul de stocare a datelor.

Apple Watch – Compania a prezentat şi noi aplicaţii destinate Apple Watch, precum aplicaţia de monitorizare a sănătăţii Airstrip, care permite medicilor să monitorizeze de la distanţă funcţiile vitale ale pacienţilor.

mk

De asemenea, Apple intenţionează să lanseze noi curele din piele pentru smartwatch, în parteneriat cu brandul parizian de lux Hermes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.