646x404_81322400

Perla Scripcariu, o tânără de etnie romă, a terminat cu rezultate excelente un liceu din Botoșani și a fost acceptată la cinci universități din Marea Britanie.

S-a născut într-o familie săracă din Botoșani și a fost crescută de o mătușă, pentru că mama ei a abandonat-o la doar câteva săptămâni de la naștere, iar tatăl a fost nevoit să muncească în Germania.

Tânăra a știut de mică că doar școala o poate ajuta să-și depășească condiția și a ales să învețe pentru un viitor mai bun.

„Nu există soartă potrivnică. Există doar lipsă de ambiţie şi complacere într-un mediu care îţi pare mereu ostil”, mărturisește Perla, potrivit adevărul.ro.

 Ea a mai spus că nu și-a ascuns niciodată originea, deși a fost pusă permanent în situații dificile.

„M-am lovit de situaţii de genul acesta, discriminatorii aş putea spune, încă de când eram mică. Copii cu care mă jucam mă respingeau, spunând că sunt ţigancă. Chiar şi când aveam rezultate bune la scoală, erau remarci ironice de genul: „Vai, a ieşit ţiganca la tablă, ştie ea mai bine!”. Ei se aşteptau ca fiind de etnie romă, să nu fiu la acest nivel, să nu fiu ca toţi ceilalţi. Dar lucrurile acestea nu m-au doborât. Nu m-am închis în carapacea mea şi să mă justific că nu pot face lucruri fiindcă sunt discriminată. Din contră, m-au ambiţionat. M-au făcut să-mi doresc şi mai mult. Am muncit şi mai mult pentru ceea ce-mi doream”, spune Perla.

Perla Scripcariu vrea să se specializeze în Relații Internaționale, dar și în Științe Politice, iar pentru asta trebuie să aleagă una dintre cele cinci universități la care a fost acceptată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.