UE

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker i-a convocat pe liderii a opt state UE din Europa Centrală şi de Sud-Est, inclusiv din România, dar şi pe liderii Serbiei şi Macedoniei, afectate de un aflux masiv de migranţi, la un mini-summit la Bruxelles, duminică, anunţă miercuri CE într-un comunicat.

„În lumina situației de urgență în țările aflate pe ruta migratorie din Balcanii Occidentali, este nevoie de mai multă cooperare, de consultări mai extinse și de acțiuni operaționale imediate. Obiectivul întâlnirii va fi acela de a conveni concluzii operaționale comune care să poată fi implementate imediat”, se arată în comunicatul Comisiei Europene.

Întâlnirea – la nivel de şefi de stat şi de guverne se menționează în comunicat – este programată pentru duminică, între orele locale 16:00 (17:00, ora României) şi 19:00 (20:00, ora României) şi este urmată de o cină de lucru, la Berlaymont, sediul Comisiei Europene.

Conform comunicatului, Jean-Claude Juncker i-a invitat pe șefii de stat sau de guvern din Austria, Bulgaria, Croația, Germania, Grecia, România, Slovenia, Ungaria (state membre ale Uniunii Europene), Macedonia și Serbia.

„Obiectul întâlnirii este să se ajungă la concluzii operaţionale comune, care pot fi implementate imediat”, se sublinează în comunicat.

Mini-summitul european survine în contextul în care zeci de mii de refugiați — majoritatea sirieni și afgani — care încearcă să ajungă în Germania sunt blocați în țări din Balcanii Occidentali după ce în ultimele cinci săptămâni Ungaria și-a închis granițele cu Serbia și Croația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.