schultz

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a afirmat joi, după întâlnirea avută la Bruxelles cu Klaus Iohannis, că în sfârșit a discutat, o oră întreagă, în limba germană, cu un șef de stat.

„Am avut deosebitul privilegiu de a discuta în sfârșit cu președintele unui stat, o oră întreagă, în limba germană”, a susținut președintele Parlamentului European.

Martin Schulz a menționat că discuțiile cu președintele Klaus Iohannis au vizat ordinea de zi a Consiliului European, tematica refugiaților, reformele din Uniunea Europeană și propunerile pe care le va face Marea Britanie.

„Am discutat și despre situația refugiaților din Turcia și despre faptul că este nevoie să găsim o soluție pentru situația din această țară. Sperăm la o rezolvare pașnică a conflictului din Siria. Nu putem să lăsăm lucrurile să meargă așa cum sunt acum, iar în ceea ce privește țările vecine — Iordania, Libanul și Turcia — toate au nevoie de noi”, a mai precizat Martin Schulz.

Șeful statului Klaus Iohannis se află la Bruxelles, unde participă joi și vineri la Consiliul European de toamnă în care se discută despre criza refugiaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.