Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut joi, 20 octombrie, o declarație de presă, la finalul convorbirilor cu Prim-ministrul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, doamna Theresa May.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declarației de presă:

„Tocmai s-a încheiat o întâlnire bilaterală pe care am avut-o cu doamna Prim-ministru Theresa May, o întâlnire bilaterală foarte bună. A fost prima noastră întâlnire. Am discutat, evident, despre Brexit, dar am avut ocazia să discutăm și despre chestiuni bilaterale. Relația noastră cu Marea Britanie este importantă. Avem un Parteneriat Strategic, pe care dorim, sigur, să îl ducem mai departe.

Doamna Prim-ministru mi-a spus cum vede domnia sa procedural Brexit-ul. Mai exact, în prima parte al anului, va face notificarea pe articolul 50, după care vor începe negocierile. Am constatat că și doamna Prim-ministru și eu ne dorim negocieri clare, negocieri care se duc în termeni foarte corecți, fairplay, cum zic englezii, și ținând cont și de problemele care sunt importante pentru o parte și pentru cealaltă.

În acest context, evident că am menționat pentru noi o temă extrem de importantă, unde vom negocia cu foarte mare aplomb, ca să zic așa. Este soarta românilor din Marea Britanie și aici nu m-am referit doar la soarta românilor după Brexit, ci și până la Brexit. Nu ne dorim incidente, nu dorim ca românii din Marea Britanie să fie supuși unor presiuni inutile. Am găsit mare înțelegere. Doamna Prim-ministru ne-a garantat că se va implica personal ca să nu existe astfel de incidente, nici până la Brexit, nici după Brexit, urmând, sigur, ca multe alte detalii să fie discutate pe parcursul negocierilor care se vor purta între Marea Britanie și UE-27.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.