london_wallpaper_westminster_3840x2160

Persoanele care lucrează ilegal în Anglia şi Ţara Galilor riscă pedepse de până la şase luni de închisoare, în urma unor propuneri care vor fi incluse într-un nou proiect de lege privind imigraţia, relatează BBC News Online.

Proiectul va fi prezentat în toamnă şi va conţine, de asemenea, măsuri împotriva restaurantelor şi magazinelor ce vând mâncare şi băuturi la pachet şi care angajează imigranţi clandestini. Penalităţile vor include o amendă, confiscarea salariilor sau chiar pierderea licenţei de către societăţile în cauză.

Oficialii analizează, de asemenea, dacă această măsură ar trebui extinsă şi în cazul şoferilor taxi şi al operatorilor. Sistemul de apărare juridică pentru alte tipuri de afaceri care folosesc muncitori clandestini va suferi, de asemenea, modificări.

Reprezentanţii societăţilor nu vor mai putea pretinde că nu ştiau că unui anume angajat îi este interzis să lucreze, ei fiind nevoiţi să demonstreze că au efectuat verificările necesare înaintea încadrării acestuia în locul de muncă. Pedeapsa maximă pentru angajatorii găsiţi vinovaţi va creşte de la doi la cinci ani, pe lângă amenzile deja în vigoare.

La începutul acestei luni, Guvernul a mai anunţat că se aşteaptă ca proprietarii din Anglia să evacueze locatarii care îşi pierd dreptul să locuiască în Regatul Unit, în conformitate cu prevederile noului proiect de lege privind imigraţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.