pr.-iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi la o reuniune cu investitori americani că în România persistă anumite probleme în ceea ce priveşte transparenţa sau predictibilitatea fiscală şi legislativă, însă a dat asigurări că ţara noastră face eforturi pentru a le remedia.

„Mediul de afaceri din România s-a ameliorat gradual. Numărul din ce în ce mai mare de companii americane prezente în economia românească este o consecinţă directă a acestei realităţi. Suntem conştienţi că persistă anumite dificultăţi şi probleme. Preocuparea privind nevoia de a spori transparenţa sau predictibilitatea fiscală şi legislativă este în întregime legitimă, la fel şi nevoia de a prioritiza investiţiile în sectoare cu un enorm potenţial de creştere. Vă asigur că facem eforturi de a remedia aceste aspecte şi că un efort împărtăşit cu investitorii în această privinţă va face procesul şi mai eficient. Atragerea de investiţii străine este o prioritate fundamentală pentru România”, a afirmat șeful statului, la reuniunea „România – o destinaţie atractivă pentru investitorii instituţionali”.

Președintele a susținut că piaţa românească de capital are un potenţial special de investiţii şi a precizat că România intenţionează să listeze alte companii naţionale pe bursa de valori, context în care şi-a exprimat speranţa că acestea vor deveni atractive pentru investitorii americani. Klaus Iohannis a adăugat că există perspective ca piaţa românească de capital să devină una dintre cele mai lichide şi dinamice din Europa Centrală şi de Est.

Klaus Iohannis a indicat şi că sectorul energetic din România oferă un potenţial semnificativ pentru investiţii, la fel şi infrastructura, transportul, industria de automobile, sectorul de telecomunicaţii şi IT, industria alimentară, serviciile medicale şi agricultura.

Șeful statului i-a invitat pe investitorii americani să exploreze domenii precum educaţia, cercetarea, inovaţia, schimbul de informaţii ştiinţifice şi tehnologice, arătând că România le poate pune la dispoziţie o gamă valoroasă de ingineri, experţi IT, iniţiatori de proiecte şi matematicieni.

Președintele a subliniat faptul că dimensiunea economică a relaţiei dintre România şi SUA are potenţialul de a ajunge la acelaşi statut cu dimensiunea de securitate care se află la baza Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări.

Klaus Iohannis a ținut să precizeze că România este în prezent o economie stabilă şi previzibilă.

Președintele s-a întâlnit cu reprezentanţi ai sectorului financiar din SUA, ai unor bănci şi fonduri de investiţii, cu investitori instituţionali prezenţi şi viitori pe piaţa de capital din România, precum şi cu numeroşi oameni de afaceri interesaţi de potenţialul investiţional oferit de economia României.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează începând de joi o vizită oficială în Statele Unite ale Americii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.