iohannis

Klaus Iohannis susține că modernizarea agriculturii și reformarea sa ca motor de creștere economică sunt esențiale. Totodată, președintele a subliniat că pentru aceasta avem nevoie de inițiativă privată, de mici industrii și ferme familiale, de modernizare tehnologică și infrastructură adecvate.

„Din păcate, după 25 de ani de reforme și miliarde de euro investiți, dezvoltarea sustenabilă întârzie să apară în agricultura și satul românesc.

Modernizarea agriculturii și reformarea sa ca motor de creștere economică sunt esențiale. Pentru aceasta avem nevoie de inițiativă privată, de mici industrii și ferme familiale, de modernizare tehnologică și infrastructură adecvate”, a transmis Klaus Iohannis, într-un mesaj cu ocazia aniversării a 145 de ani de la înființarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, care a fost prezentat joi de consilierul de stat Ligia Deca.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca poate avea un impact social semnificativ asupra evoluției sectorului agricol, atât la nivel național, cât și regional, prin pregătirea profesioniștilor.

Conform acestuia, infrastructura pentru învățământ superior și practică profesională de excepție a universității asigură cu succes baza materială pentru integrarea în piața forței de muncă.

Președintele Klaus Iohannis s-a arătat convins că în cadrul comunității academice va găsi parteneri de încredere în ceea ce privește consultarea publică pe tema Educației.

„Avem nevoie de o viziune modernă, cu obiective clare, cuantificabile și pe termen lung, de măsuri concrete și de un cadru normativ stabil, bazat pe principii agreate și susținute de toți cei implicați în sistemul de învățământ, dar și de întreaga societate. Această nouă viziune trebuie corelată cu prioritățile pe termen lung ale României, iar relansarea sectorului agricol și specializarea inteligentă în domeniile conexe sunt esențiale pentru acest deziderat”, a mai precizat șeful statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.