klaus-iohannis-cotroceni-800x540

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că a promulgat Codul Fiscal, menţionând că este foarte mulţumit de modul cum a decurs dezbaterea publică, inclusiv cea între partide şi votul final din Parlament.

Şeful statului a menţionat, în conferinţa de presă susţinută la Palatul Cotroceni, că au fost două motive pentru care a retrimis Codul fiscal în Parlament.

Primul motiv a fost acela că nu avusese loc o dezbatere publică „aşa cum se cuvine” pentru acest act normativ, iar al doilea a fost legat de responsabilitate.

„E una dintre legile importante, este nevoie pentru o astfel de lege de o dezbatere pe mai multe faţete, aprofundată, la care participă toţi actorii implicaţi şi informaţi”, a spus Iohannis, precizând că în Parlament o astfel de dezbatere nu avusese loc.

„Am considerat că aşa nu e bine şi este nevoie de o dezbatere mai amplă. Acest lucru după retrimiterea legii s-a şi întâmplat. Dezbaterea a fost pe măsura aşteptărilor, bine ar fi fost să fi avut loc înainte, dar şi aşa consider că a fost în regulă”, a adăugat Iohannis.

Președintele a precizat că prea multe măsuri de relaxare fiscală dintr-o dată i s-au părut nepotrivite, dar că nu a considerat că este rolul preşedintelui să spună în spaţiul public ce trebuie să rămână în lege sau ce măsură nu este bine să rămână în vigoare.

„Sunt foarte mulţumit de modul cum a decurs dezbaterea publică, inclusiv între partide şi votul final”, a mai spus preşedintele Iohannis.

Principalele amendamente la Codul fiscal vizează reducerea cotei TVA de la 24% la 20% începând de la 1 ianuarie 2016 şi de la 20% la 19% începând de la 1 ianuarie 2017, eliminarea impozitului pe construcţii și eliminarea supraaccizei la carburanţi de la 1 ianuarie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.