judo

Românca Ștefania Adelina Dobre a cucerit medalia de aur la categoria 57 kg, vineri, în prima zi a Campionatelor Europene de judo pentru juniori de la Oberwart, Austria.

Dobre a învins-o în optimi pe belgianca Mina Libeer, în sferturi a trecut de poloneza Julia Kowalcyzk, în semifinale a dispus de britanica Bekky Livesey, pentru ca în finală să o învingă pe Tecla Cadilla Acevedo din Spania.

Larisa Florian (52 kg) a ratat medalia de bronz și s-a clasat pe locul cinci, după ce a fost întrecută în meciul decisiv de kosovara Distria Krasniqi. În optimi, românca a câștigat în fața elvețiencei Tamara Silva, în sferturi a trecut de turcoaica Damla Caliskan, iar în semifinale a fost învinsă de bulgăroaica Betina Temelkova.

În concursul masculin, la cat. 55 kg, Alin Albu s-a impus în primul tur în fața grecului Christos Ploumbis, dar apoi a fost învins de olandezul Roy Koffijberg. Vlad Luncan a pierdut în runda inaugurală la ungurul Daniel Monori.

La 66 kg, Marcel Cercea a fost învins în primul tur de belarusul Dmitri Minkov, iar Richard Bardocz de cipriotul Anastasios Kesidis. În limitele categoriei 73 kg, Elemer Szocs a cedat în primul tur de georgianul Ghiorghi Kațiașvili.

Alți cinci judoka vor evolua sâmbătă pentru România, Andrei Gușă, Mark Stoica (ambii la cat. 81 kg), Botond Koncz, Luca Kunszabo (ambii la cat. 100 kg) și Mircea Croitoru (cat. +100 kg).

La competiție participă 396 de sportivi din 41 de țări, 239 la masculin și 157 la feminin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.