samara

Jucătoarea română Elizabeta Samara a obținut medalia de aur în proba de simplu, după ce a învins-o duminică în finală pe olandeza Jie Li cu scorul de 4-3 (11-6, 9-11, 3-11, 11-7, 12-14, 11-4, 11-4), la Campionatele Europene de tenis de masă de la Ekaterinburg, Rusia.

Elizabeta Samara, în vârstă de 26 de ani, multiplă campioană europeană la dublu feminin și dublu mixt, a câștigat în Rusia primul ei titlu european la simplu și aduce României primul aur continental după o pauză de 12 ani de la precedentul succes al Otiliei Bădescu din 2003.

În finală, Samara a avut un meci dificil în prima parte în fața olandezei Jie Li. Elizabeta a câștigat primul set, dar apoi a fost condusă cu 2-1 și 3-2 la seturi. În ultimele 2 seturi însă, românca și-a dovedit superioritate și s-a impus clar cu un dublu 11-4, obținând medalia de aur.

Până în finală, Samara le-a eliminat succesiv pe Alexandra Privalova (Belarus) cu 4-1, slovaca Eva Odorova cu 4-0, Tetiana Bilenko (Ucraina) cu 4-0, Georgina Pota (Ungaria) cu 4-1 și pe rusoaica Polina Maihailova cu 4-1.

Elizabeta Samara a mai câștigat la Ekaterinburg încă 2 medalii de argint: cu echipa și la dublu alături de unguroaica Georgina Pota.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.