iohannis

Președintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj cu prilejul Zilei independenței Republicii Moldova, prin care reiterează angajamentul asumat privind sprijinul pe care România îl acordă Republicii Moldova în procesul ”absolut necesar” de aderare la structurile UE, rămânând un susținător dedicat și determinat în atingerea acestui obiectiv.

”La 24 de ani de la constituirea ca stat suveran și independent, Republica Moldova trebuie să își urmeze destinul în continuarea procesului de democratizare, în cadrul Uniunii Europene. Folosesc acest prilej de sărbătoare pentru a reitera angajamentul pe care l-am asumat privind sprijinul pe care România îl acordă Republicii Moldova în procesul absolut necesar de aderare la structurile Uniunii Europene și vom rămâne aceiași susținători dedicați și determinați în atingerea acestui obiectiv. Îmi doresc ca, împreună, românii de pe ambele maluri ale Prutului să ne regăsim în Uniunea Europeană și să participăm atât la consolidarea valorilor europene, cât și a celor care definesc formarea identității și solidarității unui neam legat prin cultură, limbă și istorie”, precizează președintele României în mesaj.

El se arată convins că, alături de România, ”un aliat redutabil și un membru cu drepturi depline la nivel european, Republica Moldova va deveni un stat în care cetățenii se vor bucura de prosperitate, bunăstare și stabilitate”.

Președintele Iohannis le transmite tuturor cetățenilor Republicii Moldova cele mai sincere gânduri de prietenie cu ocazia împlinirii a 24 de ani de independență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.