sundar-pichai

Când Google a anunţat în 2008 că va lansa un nou browser, aducând în prim plan numele lui Sundar Pitchai, nimeni nu îşi imagina cât de repede va urca managerul aproape necunoscut în ierarhia companiei, pentru a deveni, şapte ani mai târziu CEO.

Pe parcursul ultimilor 10 ani, Pichai a fost responsabil cu dezvoltarea şi promovarea mai multor produse lansate de Google, inclusiv Google Chrome, care a devenit cel mai popular browser la nivel mondial.

Conform revistei Fortune, succesul înregistrat de Chrome a devenit motorul care l-a ajutat pe Pichai să aibă una dintre cele mai rapide ascensiuni din industrie.

Pichai a fost responsabil şi de Gmail şi Android, alte două produse Google care au avut succes pe întreg mapamondul.

În anul 2014 acesta a fost ales să coordoneze majoritatea produselor Google, inclusiv motorul de căutare.

Sundar Pichai, 43 de ani, este originar din India, unde a absolvit Institutul de Tehnlogie din Kharagpur, dar are şi o diplomă în inginerie şi ştiinţa materialelor la Stanford.

Compania americană Google a anunţat luni că va crea o nouă firmă, denumită Alphabet, care va deveni firma ”mamă” a Google, în timp ce Sundar Pichai va deveni CEO al Google iar Larry Page va conduce noua companie, conform Wall Street Journal, New York Times, Bloomber şi Reuters.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.