glass_babe

Google a publicat cererea pentru un patent pentru un dispozitiv care poate fi purtat pe cap, cum este Google Glass, dar care proiectează hologramele. Acestă tehnologie ar permite companiei Google să ofere experienţe de realitate augmentată care suprapune imaginile generate de computer peste cele din lumea reală.

Google a aplicat pentru patentarea acestei tehnologii în luna martie a anului 2014, iar din aplicaţie observăm modul în care Google vrea să îmbine display-ul de pe ochelari cu realitatea augmentată.

Google finanţează o companie start-up, denumită Magic Leap, care dezvoltă tehnologia realităţii augmentate. De aici ne putem trage concluzia că acest patent este pasul firesc în crearea unei platforme fizice prin care Magic Leap poate furniza conţinutul pentru realitatea augmentată.

Întrebat despre importanţa acestui patent, Google a furnizat răspunsul standard prin care spune că deţine „o serie largă de patente pentru diferite idei şi tehnologii, iar multe dintre acestea se pot concretiza în produse şi servicii, iar altele nu. Potenţialele produse nu trebuie deduse după cererile de patentare a anumitor idei sau tehnologii”.

AR-Google

Chiar dacă produsul Google Glass a avut problemele hardware și nu s-au găsit utilităţi concrete pentru utilizatorul comun, dispozitivul se menţine totuși între dispozitivele inteligente. Versiunea pentru corporaţii este foarte apreciată şi se vinde bine.

De asemenea, există informaţii conform cărora Google încearcă să revitalizeze iniţiativa „ochelarilor inteligenţi” prin „Project Aura”. O modalitate prin care ochelarii inteligenţi ar putea fi utili este prin proiectarea unui conţinut în lumea reală, conţinut cu care poţi interacţiona, care să nu fie doar suprapus.

Patentul descrie modul în care Google doreşte să dezvolte realitatea augmentată cu ajutorul proiecţiei holografice.

Acest lucru nu este imposibil, mai ales când există deja tehnologia pentru crearea realităţii augmentate, aceasta fiind demonstrată de compania Magic Leap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.