grevă

Angajații CFR intră de marți, pentru 3 zile, în grevă japoneză și vor purta banderole albe după discuțiile sindicaliștilor cu ministrul Transporturilor, Ghiocel Matache, nu au dus la niciun rezultat.

Organizaţiile sindicale solicită semnarea contractului colectiv de muncă până cel târziu pe 30 septembrie, creşterea salariilor cu cel puţin 10 la sută, acordarea de tichete de masă pentru toate zilele lucrătoare, acordarea de vouchere de vacanţă începând cu 1 ianuarie 2016 şi o politică de personal care să asigure funcţionarea în bune condiţii a acestui domeniu legat direct şi explicit de siguranţa naţională.

Sindicaliștii s-au întâlnit luni cu ministrul Transporturilor, Iulian Matache, căruia i-au transmis că angajații sunt nemulțumiți de condițiile muncă și de lipsa de implicare a autorităților în găsirea de soluții pentru problemele din sistemul feroviar.

Președintele Federației Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Mantescu a declarat că o decizie privind greva generală de la 1 octombrie va fi luată miercuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.