gorghiu---alina-gorghiu-F

Alina Gorghiu, co-președintele PNL, a anunțat că partidul pe care îl conduce va participa la discuţii pe Codul Fiscal pe 17 şi 19 august.

„Un fapt extrem de îmbucurător s-a întâmplat în politica românească: partide din opoziţie, dar şi de la guvernare au acceptat soluţia dialogului asupra unui proiect important, pe care noi toţi – clasa politică, societatea, mediul de afaceri – ni-l dorim unul de succes. PNL este partidul care a semnalat nevoia unui consens politic prin care să asigurăm – poate, pentru prima dată în politica noastră – stabilitatea legislaţiei şi sustenabilitatea unor măsuri. Până la urmă, nici măcar paternitatea acestei invitaţii la dialog nu este importantă, dacă partidele se aşază la aceeaşi masă pentru a discuta despre stabilitate, predictibilitate şi dezvoltare durabila. Mă bucur că maturitatea PNL a generat reacţii similare din partea UDMR, a UNPR şi a PSD. Obiectivul nostru este ca dialogul politic să aibă loc, nu să fim cei care fixează coordonatele tehnice ale întâlnirilor dintre partide. Vom participa la aceste discuţii pe 17, pe 19 august şi oricând va fi necesar. Important este să ieşim din zodia electorală şi să începem dezbaterea unor teme importante (noi am propus deja şase directii, incluzând şi Codul Fiscal) care depăşesc cadrul îngust al intereselor politice de moment. Renunţarea la orgolii şi la logica electorală, care guvernează de multe ori acţiunile partidelor, este calea către o politică serioasă. Propun, în acest sens, constituirea, în cel mai scurt timp, a unei echipe tehnice între partidele care şi-au exprimat deja dorinţa de dialog, fără a închide uşa celorlalte forţe politice care sper să se alăture pe parcurs. Discuţiile asupra Codului fiscal sunt doar începutul unei serii de consultări pe care ni le dorim, pe temele pe care le-am propus spre dezbatere partidelor parlamentare”, a scris liderul PNL pe Facebook.

Anunțul Alinei Gorghiu a venit după ce Liviu Dragnea a salutat inițiativa PNL de a invita la discuții toate forțele politice.

 „Remarcăm cu satisfacţie că PNL invită PSD şi partidele din arcul guvernamental la dezbateri pe temele cele mai importante ale dezvoltării României. Am exprimat întotdeauna necesitatea instituţionalizării dialogului politic în toate situaţiile în care opoziţia poate aduce un aport de idei sau sprijin politic unor proiecte care transcend interesul politic imediat al partidelor. Primim cu deschidere noua cerere de dialog pe această temă iniţiată de PNL. Astfel, vom onora şi această invitaţie tot prin Ministrul Finanţelor Publice, care va fi însoţit, la ambele întâlniri de o echipă de specialişti din cadrul Ministerului pentru a prezenta o refundamentare a Codului Fiscal pornind de la cererile Preşedintelui Klaus Iohannis sau a altor organizaţii sau instituţii care s-au pronunţat în spaţiul public”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Liviu Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.