hack-facebook-account-password

În ziua de astăzi sunt probabil mai mulți hackeri ca oricând activi pe toate domeniile de pe internet, iar crearea unor parole cât mai sigure ar trebui să ne intereseze pe toți.

Un obicei dăunător pe care mulți oameni încă îl mai au este acela este de a folosi aceeași parolă pe mai multe website-uri. Sunt expuși chiar și cei care folosesc pentru toate conturile lor de pe internet trei sau patru parole, ca să nu îi mai menționăm pe cei ce au una singură.

6 pași de urmat pentru a crea parola perfectă:

1. Foloseşte litere mici şi mari, numere şi caractere de pe tastatură. George Shaffer, un expert în parole, spune că parolele de 8 caractere, care foloseşte numere, litere şi caractere de pe tastatură, nu va fi spartă pentru doi ani.

2. Optează pentru lungime, nu pentru complexitate. De regulă, un hacker poate sparge o parolă de 10 caractere într-o săptămână, dar pentru una de 15 caractere are nevoie de cel puţin 10 ani.

3. Nu folosi cuvinte din dicţionar, regionalisme, nume, adrese de email. Foloseşte fraze inventate, cum ar fi Dkjf9+fldmsrb1y, tradusă în ”Derek jumped for glory and failed miserably”. Frazele inventate sunt mult mai uşor de ţinut minte decât nişte cuvinte fără sens.

4. Ia-ţi un manager de parole

Acesta îşi va aminti permanent toate parolele tale, aşa că tu nu trebuie să depui deloc efort. LastPass şi 1Password oferă, de asemenea, parole de siguranţă pentru telefonul tău, aşa că ia în considerare o parolă şi pentru dispozitivul mobil.

Cei mai buni manageri de parole: 1PasswordLastPass, KeePass.

5. Nu dezvălui detalii legate de parola ta nimănui. De asemenea, nu o scrie pe nicio hârtie care ar putea intra în posesia cuiva. Memoreaz-o sau ascunde-o bine de tot.

6. Fii vigilent

Atenţie la persoanele care se uită peste umărul tău atunci când scrii la calculator. De asemenea, nu lăsa laptopul singur pentru o perioadă lungă de timp. Dacă foloseşti conexiune Wi-Fi gratuită, asta nu împiedică pe nimeni să îţi afle datele, aşa că este crucial să ai o parolă.

Asigură-te că ai ales o parolă diferită pentru fiecare cont pe care îl deţii. Nu vrei ca un hacker să îţi spargă o parolă şi să aibă acces la absolut toate datele tale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.